Tarihçe

01.03.2017 3635

Okulumuz

Ketenli İlköğretim Okulu, Eğitim-Öğretim çalışmalarına 1938 yılında "Veli'nin Odası" olarak bilinen, köy odasında başlamış olup, ilk yıl okula devam sağlanamamıştır.

            1939 yılında "Veli'nin Odası" olarak bilinen binada 14 öğrenci ile Eğitim-Öğretim sürdürülmüştür. 1940 yılında birinci sınıfa kaydı yapılan öğrenciler, yukarı köy bölümünde bulunan "Köy Ucu" köy odasında eğitime devam etmiş olup, aynı yıl eğitmen tayin edilmiştir. Eğitim-Öğretime özel evlerde devam eden okulumuz 1942 yılında 8 öğrenci ile ilk mezunlarını vermiştir.

            1942 yılında muhtarlık seçimleri, dolayısıyla Ömer ÖDEKOĞLU isimli şahıs vaatte bulunarak köyün karşısındaki arazisini okul binası yapmak amacı ile bağışlamış ve 1943 yılında imece usulü ile okul inşaatına başlanmıştır.

            1944 yılında "Isıtma Mevkisinde" bulunan eski okul binası tamamlanarak faaliyete geçmiştir. 1950 yılında o günün köy muhtarı İbrahim GENÇOĞLU, tarafından okula ilaveten bir lojman yaptırılmıştır. 1956 yılında köy halkından ve yine köy okulundan mezun olan, Abdullah İBİŞ' in bu okulda göreve başlaması ile okula ilgi artmış ve öğretmen lojmanına da iki derslikli olarak sınıf açılmıştır. Öğretmen Abdullah İBİŞ' in çabaları ile kız öğrencilerin okula devamları sağlanmış ve köy içerisinde bulunan okuma bilmeyen bayanlara da kurslar yardımı ile okuma öğretilmeye çalışılmıştır.

            1968 yılında "ÇALMANDA KÖYÜ" kasaba sıfatını alarak "KETENLİ BELEDİYESİ" olmuştur. Okulumuzun adı da "KETENLİ KASABASI İLKOKULU" olarak değiştirilmiştir.

            1973 yılında itibaren öğrenci sayısındaki artışlardan dolayı ikili öğretime başlanmış olup, 1978 yılında belediye başkanı tarafından "Hamamönü Mahallesinde" bulunan şimdiki eski okul binasının bulunduğu yerdeki, bahçe ve evler istimlâk edilerek, okul binasının yaptırılmasına karar verilmiştir. 1979 yılında ise eski okul binasının inşaatına başlanmış fakat bir süre sonra müteahhit, ödeneği az bularak okul inşaatını yarım bırakmıştır. Belediye Başkanı Adıgüzel TOPÇU'nun belediye imkânları ile okul inşaatının tamamlanması gayreti ve çabaları sonuç vermiş ve devletten yardım alınarak, 1980/1981 yılında okul inşaatı tamamlanarak Eğitim-Öğretime yılının II. yarısında 5 derslik ve 1 müdür odası ile okul faaliyetlerine başlamıştır.

Ayrıca "Ketenli Kasabası Ortaokulu" 1974 yılında açılarak Eğitim-Öğretime başlamış fakat öğrenci yetersizliği ve öğretmen açığından dolayı1976 yılında kapanmıştır. Ortaokul 1976'dan sonrada iki defa açılmış fakat öğretmen ve öğrenci yetersizliğinden dolayı kapanmıştır.

1987–1988 Eğitim-Öğretim Yılında tekrar açılan "KETENLİ KASABASI ORTAOKULU" dördüncü kez açılarak Ketenli Belediyesinin eski binalarında Eğitim-Öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

İlkokuldaki öğrenci sayısının artması ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın çift öğretim yapan okulların normal eğitime dönüştürülmesi programı çerçevesinde ve ayrıca kasaba belediyesinin özel desteği ve imece usulü ile mevcut binanın üst katına çıkılmış eski okul binasının ikinci katın yapımına başlanmıştır.

            1991/1992 Eğitim-Öğretim Yılının Kasım ayında bina inşaatı tamamlanarak, hizmete açılmıştır. Bu tarihten itibaren okulumuz da normal Eğitim-Öğretime dönüştürülmüş olup, sınıf/derslik sayısı yeterince mevcut olmuştur. 1992 yılında İlköğretim Müfettişlerinin raporları doğrultusunda okulumuzun İlköğretim Okulu olması istenmiş ve gerekli görülen bir planla Milli Eğitim Müdürlüğüne verilmiştir.

            1997–1998 Eğitim-Öğretim Yılı başında "Ketenli Kasabası İlkokulu" ile "Ketenli Kasabası Ortaokulu" birleştirilerek "KETENLİ İLKÖĞRETİM OKULU" olarak ismi değişmiş, 1997–1998 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren İlköğretim Okulu olarak hizmet vermeye başlamıştır.

            1998–1999 Öğretim Yılında öğrenci sayısının fazla olması sebebiyle okulumuz ikili öğretime başlamış ve taşımalı ilköğretim okulları kapsamında okulumuza, Dikilitaş Köyü İlköğretim Okulu, Yaylacık İlköğretim Okulu ve Mesudiye İlköğretim Okulu 4-8. Sınıf öğrencileri ile Çat Köyü İlköğretim Okulu 1-8. Sınıf öğrencileri taşınarak 743 öğrenci ile ikili öğretim yaparak hizmet vermiştir.

Okulumuz 2000–2001 Eğitim-Öğretim Yılı başından itibaren okulumuza Çat Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri taşınarak yine "Taşıma Merkezi Okul" sıfatıyla Eğitim-Öğretim vermeye devam etmiştir.

Okulumuzdaki öğrenci sayısının fazla olması sebebiyle mevcut eski bina yeterli olmadığından, ek bina yapılmasına karar verilmiş ve yeni ek bina 2001–2002 Öğretim Yılı başında faaliyete geçirilmiştir.

            Okulumuz 2001–2002 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle, 20 derslik, 1 bilgi teknolojileri sınıfı, 2 öğretmenler odası, 1 okul müdürü odası, 1 müdür yardımcısı odası, 1 okul hizmetlileri odası, 1 kazan dairesi ve 1 okul kütüphanesi ile birlikte okul işlevini kazanarak faaliyete geçmiştir.

        Okulumuz ;19/06/2012 tarihinde yenilenen eğitim sistemine göre Ketenli İlkokulu ve Ketenli Ortaokulu olarak  hizmet vermeye başlamıştır.

       2016-2017 eğitim öğretim yılında açılan Ketenli İmam Hatip Ortaokulu´nun kendine ait bir binası bulunmadığı için Ketenli Ortaokulu binasında eğitim öğretim faaliyetleri devam etmektedir.